Op.Dr. M.Emrah CEYLAN

Ana Sayfa

Ultrasonik Estetik Burun Ameliyatı


Yüz Analizi

Eski Mısırlılar ve Yunanlar tarafından keşfedilen Altın Oran kavramı matematik,sanat ve mimaride estetik ve uyumlu görünüm elde etmek amacıyla kullanılan geometrik bir orandır. Rönesans döneminde Leonardo da Vinci’ye ilham veren altın oran, estetik görünüm ve güzelliğe ulaşmada detaylı analiz ve planlı çalışmanın önemini vurgulamaktadır.

 

Ameliyat Planı

Ameliyat Öncesi Bilgisayarlı Analiz

Günümüzde, yüz cerrahisinde, detaylı analiz ve planlı çalışma profesyonel fotoğraf çekimi ve fotoğraflar üzerinde bilgisayar yardımıyla ölçüm yapılmasıyla gerçekleştirilmelidir. Her insanın yüz oranları kendine özeldir ve uyumlu görünen bir yüz şekline sahip olmak için kişiye özel planlama yapılmalıdır.

 

Ameliyat

Estetik burun ameliyatında tatminkar sonuca ulaşmada detaylı yüz analizi ve kişiye özel planlama şarttır.

Bunun yanı sıra ameliyat planına hasta mutlaka ortak edilmeli, kişinin istediği veya istemediği değişiklikler tespit edilmelidir.

 

Ameliyat sonrasında burun üstünde koruyucu bir yapışkan ve burun içinde genellikle 2 gün sonra çıkartılacak olan silikondan yapılmış rahatsızlık vermeyen tamponlar olacaktır. Seçilmiş az sayıdaki hastalarımızda tampon uygulaması yapılmadan da ameliyat planlamak mümkün olmaktadır. Ameliyattan sonra yüzde oluşabilecek şişlik ve morluklar 10 gün içerisinde kaybolacaktır. Ayrıca şişlik ve morlukları en aza indirmek için gerekli cerrahi yöntem ve müdahaleler tarafımızca uygulanmaktadır.

 

Ameliyat Sonrası

Ameliyat sonrasında genellikle 2. günde silikon tamponlar çıkarılır. Birinci haftada burun koruyucu bandajlar açılır ve ilk kontrol yapılır. Bu kontrolden sonra hastalarımız genellikle günlük yaşantısına rahatlıkla devam edebilmektedir. Daha sonra 2. haftada çıkarılmak üzere sadece bant uygulaması yapılır. Güneşten korunmak, gözlük takmamak ve ödem atılmasına yardımcı diyet bu dönemde önerilmektedir.

 

Önemli Bilgiler

• Ameliyatınız planlanırken doktorunuz bilgisayar üzerinde ameliyat planını yaptıktan sonra sizinle paylaşacaktır. Yapılması mümkün ve mümkün olmayan değişikliklerin tespit edilmesi büyük önem taşımaktadır.

• Güncel çalışmalarda estetik burun ameliyatından sonra ikinci müdahale gereksinimi % 8-15 arasındadır. Yani ameliyat olan yüz kişiden ortalama 10 kişide ilk ameliyata kıyasla daha küçük müdahaleler gerekebilmektedir.

• Estetik burun ameliyatından sonra 1. ay sonunda şişliklerin yüzde doksanı kaybolacaktır.Kaşların arasında ve burun ucunda 6 aya kadar uzayabilen az miktarda ödem ve şişlik bazı cilt tiplerinde görülebilmektedir.

• Altı aya kadar güneşten korunmak için yüksek koruyucu faktörlü güneş kremi ve gözlük yerine lens kullanmak önerilir.

• Ameliyattan sonra 1. 3. 6. ve 12. aylarda kontrolleriniz ve fotoğraf çekiminiz doktorunuz tarafından yapılacaktır.

• Yüz cerrahisi için yapılacak kısa görüşme için lütfen randevu alınız.